neděle 2. listopadu 2014

Záhady 21. století Kapitola 10

Ahojtee :D zase já :D zase pozdě :D pardoon :D
Dnešní kapitola je desátá, tudíž speciální :) snad se bude líbit :D
Ohledně středečního vydávání...mám napsané tak dvě kapitoly napůl anglické povídky a nápad ještě z Benátek. Jinak...začala jsem psátjednu knížku, takže mám menší problém se psaním všeho možného ještě navíc...A aby toho nebylo málo...je čtvrtletí a celkem bojuju s fyzikou a dějepisem...takže další potíže. Ale to už by bylo všechno, užijte si kapitolku.






            Procházeli chodbami a našli hangár. Venku zapadalo slunce a barvilo vršky mraků do fialova. Začínala být zima a Loki ji objal kolem ramen. Opřela se o něj a dál pozorovala, jak vycházejí hvězdy.
„Mischell?“ Zeptal se Loki potichu
„M-hm?“
„Omlouvám se.“
„Za co?“ Překvapeně se na něj podívala
„Řekl jsem ti, že jsi obyčejná smrtelnice.“
„To už bylo dávno.“ Přerušila ho, ale položil jí prsty přes rty, aby ji umlčel.
„Jsi velmi neobyčejná smrtelnice.“ Zašeptal a políbil ji. Musela si trochu stoupnout na špičky, protože byl vysoký. Po chvíli, která se zdála několika hodinami, se od sebe na kousek odtáhli a lapali po dechu. Hleděli si do očí a Loki se jí probíral vlasy. Okouzleně se usmíval. Mischell se natáhla nahoru a polibek mu vrátila. Postupně se polibky stávaly vášnivější a Lokiho záda se seznámila se stěnou chodby. Kouzlem odemknul nějaké dveře, aniž by se jejich pohledy rozpojily. Na zemi postupně přistálo několik nepotřebných vrstev oblečení a nakonec usnuli v těsném objetí.
            První věc, kterou Mischell ráno, když se probudila, byl pár smaragdových očí, které se na ni dívaly. Lehce se usmíval, a když se sklonil a polibkem jí popřál dobré ráno, zatřepetali se jí v žaludku motýlci štěstí. Po několika velmi příjemných chvílích se jako velmi podstatná činnost ukázala návštěva koupelny a následná snídaně. Bylo zvláštní, kde všude se to oblečení rozletělo. Po chvíli hledání byla objevena i ponožka pod postelí a nalézt jídelnu bylo pak otázkou několika málo minut. Stark seděl u stolku s Kapitánem a pil kávu. Nikde jinde nebylo volné místo a Stark na ně ještě mával, takže si museli přisednout. Chvíli bylo ticho.
„Jak jste se vyspali?“ zeptal se Steve. Myslel to naprosto nevinně. Samozřejmě.
„Celkem dobře. Děkuju Kapitáne.“ Usmála se Mischell
„Pro vás Steve, madam“ vyhrknul rychle a i taková drobnost jako podání rukou mu vehnala světlý odstín červené do tváří.
„No já jsem se moc dobře nevyspal. Kdyby to někoho zajímalo.“ Řekl nenuceně Stark
„Nezajímá.“ Zamručel Loki
„Ne? Ale mělo by. Je to konec konců vaše vina.“ Řekl s náznakem pobavení v hlase a ukazoval na Lokiho a Mischell. „Vyspal bych se podstatně líp, kdyby moji sousedi nebyli tak hluční. Kdo by mohl spát, když slyší to, co jsem slyšel já. Obzvlášť to volání -Loki- bylo velmi neslučitelné se spánkem.“ Steve, který v průběhu Starkova monologu rudl víc a víc, se nakonec málem zadusil drobky z rohlíku, který právě snídal.
„Myslela jsem, že jsi miliardář Tony. Na mp3 snad ještě máš. Měl sis pustit písničky a ne závistivě slintat a bůh ví, co jsi ještě dělal.“ Zašklebila se „Jsi v pořádku Steve?“ zeptala se Kapitána, který znova dostal záchvat kašle.
„Bůh neví“ uchechtl se Loki a sebral Starkovi kostku cukru. „Bůh nechce vědět“
            Chudák Steve se mimořádně rychle vypařil a Stark odkráčel do laborky. Chvíli byl klid, ale potom začaly houkat sirény. Oba se dostali na můstek (běželo tam nejvíc lidí a Stark) a zjišťovali, co se děje. Někdo odpálil dva motory a Stark s kapitánem se snažili jeden opravit. Hulk se na třetím podlaží pral s útočníky a v podstatě se všemi a Thor letěl kamsi pryč. Nakonec se Hulk propadl. Pozitivní na tom všem bylo, že Stark zvládl opravit ten rotor, takže Helicarrier se udržel na obloze. Všichni se sešli v poradní místnosti a mračili se na Lokiho.
„Tak tady to máte, nechali jsme ho tu běhat a hned druhý den nás napadnou.“ Zavrčel Furry
„Vy myslíte, že?“ nechala větu nedokončenou Mischell
„On očividně myslí, že jsem sem ty útočníky přivedl já.“ Dokončil Loki
„Zbláznil ses Kyklope?“ zeptala se Mischell Furyho
„Bohužel to je nejpravděpodobnější.“ Řekla Nataša hlasem bez emocí
„Jo, nemůžeme mu věřit. Teda ne, že by někdo…“ Ozval se Lukostřelec
„Zbláznili jste se? Pracujete pro něj“ ukázala Mischell na Furyho „A věříte mu, ale Lokimu ne?“
„Kdo říká, že pracujeme pro Furyho, já tu jenom hledám tu kostku.“ Ozval se Stark „A asi vás zklamu vážení. Silně pochybuju, že včera měl dost času někoho kontaktovat.“ Zašklebil se.

Žádné komentáře:

Okomentovat