neděle 23. listopadu 2014

Záhady 21. století Kapitola 12

Ahojte. Já vím já vím...zase neděle. Začínám silně uvažovat o tom, že přesunu vydávání aby to nebylo pořád pozdě :D jinak pořád jste se nevyjádřili o tom, jestli chcete angličtinu nebo ne. A taky je tu možnost, že začnu psat i něco s Doctorem nebo Šerlym. Případně vyzkoušet jiný ship z Avengers. Nebo že by Peeta? Jinak ve Středu se můžete na něco těšit. Vidíte tam tu blíže-nespecifikovanou středu taky, žejo? A neřeknu co, protože...SPOILERY :D což je samo o sobě nápovědou. Jinak...tenhle díl byl psaný o Halloweenu. Proto jistá část u konce





            Mezitím na lodi Chitauri, seděl Loki v cele a držel se za hlavu. Zpod vlasů mu tekl tenký pramínek krve. Přemýšlel, co bude dál. Najednou se dveře otevřely a opět ho někam vlekli. Motala se mu hlava. Pak se zastavili. Opatrně vzhlédl. A před sebou zahlédl přesně to, čeho se bál. Ferinira a několik mimozemšťanů s dlouhými noži.
„Zklamal jsi. Čeká tě trest“ slyšel hlas Thantose. Pak se na mladého vlka vrhli. Loki sebou cukal a snažil se vyškubnout. Prosil o další šanci, vyhrožoval, potom už jen křičel. Ferinirovo kňučení mu vhánělo slzy do očí. Pak najednou byl konec. Matně vnímal, že jeho ruka byla také podrobena noži, ale nestaral se o to. Jen malátně visel v poutech.
„Nyní se vrátíš na Zemi a dokončíš úkol. Jinak tě čeká stejný osud jako tohle.“ Řekl Thantos a kopl do zkrvavené hromádky chlupů. Mávl rukou a Lokiho obklopila záře cesty mezi světy. Ten najednou cukl rukou a mrštil po Thantosovi dýku. V posledních záblescích toho světa viděl, že neminul. Pak jej obklopil Midgard.
            Když se ráno probral, dolehla na něj bolest v plné síle. A zoufalství. Byl v neznámém městě na Midgardu. Téměř všechnu jeho magii spotřebovávala jeho krvácející ruka a vážně pekelně ho bolela hlava. Použil malou iluzi, aby nevypadal tak zvláštně a vydal se hledat lékárnu. Po menších problémech s dopravou, no dobře, málem ho srazilo auto, protože si nevšiml, že panáček už svítil červeně, našel, co hledal.
„Obvazy a Aspirin.“ Vydoloval z paměti název léku. „Prosím“ dodal pak rychle
„Také vám přeji dobrý den.“ Přivítal ho ironicky lékárník a začal chystat objednávku. „K čemu to všechno potřebujete?“ byl zvědavý
„Bolí mě hlava“ odpověděl popravdě Loki
„A ty obvazy? Aha, nechte mě hádat, děti do vás hučí, že chtějí jít za mumii, že?“ domýšlel si. Loki se na něj tázavě podíval, ale lékárník to naštěstí přehlédl. „Ano ano. Halloween. Víte, měl byste to levnější, kdybyste koupil toaletní papír, nebo rovnou hotový kostým.“ Poradil a naťukal do kasy cenu. Loki sáhl do kapsy a vyvolal iluzi bankovky, kterou si pamatoval.
„Drobnější nemáte?“ zeptal se pro jistotu lékárník, ale začal dopočítávat nazpět.
„Bohužel.“ Zavrtěl Loki hlavou a doufal, že nedělá nějakou chybu. Jak pohnul hlavou, vystřelila z ní znovu bolest. Zasykl.
„Nu nevadí. Zkuste se prospat. A zajděte si někam, kde je ticho. Pomáhá to. Hodě štěstí.“ Rozloučil se lékárník a podal mu igelitku. Loki zamumlal něco v odpověď a rychle vyšel ven. Cestou zahlédl logo McDonnaldu a koupil si něco k jídlu a džus. Kolu nepil, moc bublala. Potom si zalezl do klidného koutku a ošetřil si ruku. Aspirin nechutnal moc dobře, ale musel uznat, že fungoval. Procházel ulicemi a žvýkal jídlo. Přemýšlel, co má dělat dál. Cítil se prázdný.

Žádné komentáře:

Okomentovat