pondělí 10. listopadu 2014

Záhady 21. století Kapitola 11

Čaute lidi :) strašně moc se Vám omlouvám. Přes víkend jsem byla totálně mrtvá. Takže zase..pozdě :D Pardoon :D
Dnešní díl je...zajímavý...jsem zlá...velmi...a baví mě to. Chudák Loki. Kdyby věděl, co ho ještě čeká.




            Začínající hádku přerušilo hlášení. Banner se nějak uklidnil a dostal k vysílačce. Prý našel portál. A tak se všichni Avengers a Mischell s Lokim nacpali do jedné stíhačky a letěli tam. Loki se jim snažil vysvětlit, že dělají blbost, ale nikdo ho neposlouchal a tak se nakonec s Mischell usadili v zadní části stroje. Letěli dlouho a Mischell pospávala Lokimu na rameni. Potom, když přeletěli kopec, který zakrýval výhled, rozprostřel se před nimi pohled na mimozemskou armádu.
„Šmejde?“ zavolal na Lokiho lukostřelec a ukazoval na oblohu. Ten nechtěl Mischell vzbudit a tak se pomalu zvedl a nechal ji opřenou o stěnu. Přešel do přední části a podíval se výhledem. Všichni Avengers byli namačkaní u palubní desky a zírali. Armáda si jich všimnula a vyslala jejich směrem střelu. Nataša se pokusila uhnout, ale projektil narazil do zadní časti. Ozvala se rána, když vybuchly palivové nádrže. Obrovská detonace rozervala vše krom kokpitu, který se uzavřel hermetickými přepážkami, na kousky. Po chvíli beztížného pádu tvrdě narazili do země. Všichni, krom Kapitána a Lokiho byli domlácení na hromadě u stěny. Kapitán se křečovitě držel nějakého popruhu a hledal svůj štít. Stark nadával a aktivoval svůj oblek, Nataša a Clint kontrolovali své zbraně. Loki zíral na přepážku, za kterou ještě před chvílí byla Mischell. Celkem trvalo, než si to uvědomil i tým.
            Bitva probíhala kupodivu ve prospěch týmu. Když se Tony prokousal bezpečnostními dveřmi, ukázalo se, že přistáli na ovládání portálu a ten se tím zavřel. Takže zbylo jen pár tisíc mimozemšťanů, kteří se na ně nahrnuli. Pak se ukázal Hulk a počty nepřátel rapidně klesly. Nakonec se objevil i Thor a to byl konec mimozemské armády. Potom se Stark pohádal s Furrym a nechal si přivolat soukromý tryskáč, kterým všechny Avengery a Lokiho odvezl do Stark Tower.
            První místo, kam Stark zamířil, byl bar. Thor chvíli otravoval Lokiho, ale potom oddusal do kuchyně. Bruce začal hrát s Natašou a Clintem karty a kapitán zamířil do posilovny. Loki zůstal stát na balkoně, kde je vysadilo Starkovo letadlo. Tony k němu po pár panácích přišel a vrazil mu do ruky skleničku.
„Té Mischell je mi líto.“ Začal rozhovor.
„I kdybych o tom chtěl mluvit, tak určitě ne s tebou Starku.“ Otočil se k němu zády Loki.
„Dobře. Víš, uvažoval jsem. Pokud jsi na nás ty příšerky nepoštval ty, o čemž silně pochybuju, tak šli po tobě.“ Napil se. „Proč?“
„Uzavřel jsem s Thantosem jistou dohodu.“ Řekl po chvíli ticha neochotně Loki.
„Dohodu, která se ti v několika bodech nelíbí, že?“
„Jsi velmi otravný Starku.“
„Vím. Takže kde je zakopaný pes?“
„Doufám, že zatím nikde.“ Nepochopil Loki
„To se jen tak říká. O jakém psovi mluvíš?“ zeptal se Tony a zkoumal obsah skleničky
„Technicky to není pes.“ Začal Loki
„Ale?“
„Spíš vlk. Nehodlám s tebou probírat moje děti Starku. Jasné?“
„Děti?“ zakuckal se
„Ano. Děti. Ferinir je můj syn. A je to, jak jsi to nazval, bod v dohodě, který se mi nelíbí.“
„Copak? Chůva chce zvýšit plat?“ ušklíbl se Stark. Loki mlčel. „Tak co se děje?“
„Na čem z věty -Nechci s tebou mluvit- nerozumíš?“
„Na tom, proč sháníš tomu Thantosovi kostku, když to očividně neděláš rád.“ Nenechal se odbýt Tony. Loki ho probodl pohledem.
„Máš nějakou rodinu Starku? Nebo alespoň někoho, na kom ti záleží? Ceníš si něčí život výš než svůj?“ začal přecházet po balkoně
„Takže ten šmejd má tvý děcko a když mu nedáš Teseract, tak ho co?“
„Zabije, kčertu.“ Vykřikl Loki a hodil skleničku někam dolů na město.
„Ta sklenička se mi líbila.“ Konstatoval Stark. „Trefíš tam, kde je ten tvůj Ferinir?“ zeptal se. Loki se na něj překvapeně otočil. „Celkem rád bych tomu šmejdovi nakopal…má tam vůbec něco?“ pokusil se zavtipkovat
„Ano, trefím tam. Ale silně pochybuju, že ta výprava dopadne jinak, než naší smrtí.“
„Myslím, že nás podceňuješ. Jarvisi? Jak jsou na tom obleky?“
„Všechny, až na ten, ve kterém jste přiletěl, jsou plně funkční a nabity na sto procent pane“ Ozval se robotický hlas.
„Ty to myslíš vážně Starku? Pomoct mi?“ zeptal se Loki očividně překvapen.
„Už to tak vypadá.“ Odtušil. „A říkej mi klidně Tony. Jarvisi? Svolej bandu“
„Myslíte tím ostatní Avengers?“ zeptal se robot
„Přesně ty.“ Kývl. „A aktivuj obleky“ dodal.
            Avengers, které ještě hřálo předchozí vítězství, se nechali přesvědčit, že zaútočit na Thantose je dobrý nápad. Naskládali se do jakéhosi nového modelu bojové stíhačky a letěli.  Letěli relativně krátkou dobu, když se před nimi vynořila velká létající loď. Rychle se probili dovnitř a kupodivu bez problémů postupovali chodbami.
„Tohle je divný“ zamumlal Tony, když už asi 20 minut nenarazili ani na jednoho nepřítele.
„Skoro to vypadá jako nějaká past.“ Vyjádřil svoji nedůvěru Clint
Šli dál monotónními chodbami.
„Tohle vážně nechápu“ začal větu Loki, ale nedokončil ji. Ze všech možných i nemožných míst se vyrojili mimozemšťani. Avengers postupně začali ustupovat, ale Loki ne. Než stačil cokoliv udělat, praštili ho po hlavě a někam odtáhli. Organizovaný ústup týmu se brzy změnil v bezhlavý útěk a tak jim až ve stíhačce došlo, že je jich o jednoho méně. Clint nasadil já-vám-to-říkal výraz, za což ho Nataša praštila. Hulk se snažil vypadat co nejmenší, Tony se mračil a Steve si leštil štít. Když doletěli zpět do Stark Tower, první, kdo je uvítal, byl Thor, křičící na ně ze střechy „Kde jste byli.“ A potom když přistáli, otázka se změnila na „Kde je můj bratr.“ Nikdo mu nedokázal odpovědět, protože Nataša chytila Clinta za ucho a odtáhla ho pryč. A tak se Thor po chvíli vrátil ke krabici sušenek a mlčel.

Žádné komentáře:

Okomentovat