sobota 27. září 2014

Dvě vločky na okně 2 Díl

Ahojte :) zase já. Nějak jsem zjistila, že mi dochází zásoba nadepsaného materiálu u záhad. Nápady by byly, ale provedení veškeré žádné (+- stránka) ale zítra jede mamka fotit a já s ní naštěstí nemusím, tak snad něco sepíšu :)Tak co, zabiju je, nebo nezabiju? :D







            Kráter, který jeho pád vytvořil, se začínal hroutit. Jeho kůže postupně modrala jak magie, kterou potřeboval, aby se udržel naživu, rychle vysávala všechny jeho zásoby. Za okamžik se odhalí jeho pravá tvář. Měl by s tím něco udělat. Měl by. Ale ne teď. Ta vata tak krásně hladí. Jen zavřít oči a. Něco uvnitř mu říkalo, že by neměl usínat, ale nevěděl proč. Možná si vzpomene. Hned jak si trochu odpočine. Co se může stát. Bude spát jen minutku. Jen minutku.
            Pozorujícího druhé oko začalo cukat směrem k jejich příběhu. Nikdy se ještě nestalo, že by obě jeho oči sledovaly pouze jeden život. Neměl by to dělat. Ale už dlouho Přadlena netkala s tak tenkým vláknem. Kolem se sice děla spousta dalších životů. Ale o to bylo větší riziko. Přadlena musela pracovat zaráz na všech životech. Co když to vlákno přetrhne? Pozorující už přihlížel tisícům smrtí, ale k tomuto princi cítil jistou náklonnost. Možná proto že oba si nevybrali svůj osud. Možná proto že byli oba osamělí, i když viděli životy jiných. Nejspíš proto, že byli jiní, než ostatní.
            Sníh se posouval a tvořil kupoli jako ochranu před světem. On ležel bezvládně na zemi pokryté námrazou a ona se nad ním skláněla. Cítila, jak jeho energie pohasíná a on umírá. Cítila lítost. Chtěla mu pomoct, ale ona životy ničila, nic jiného neuměla. Cítila jeho život. Mohla by ho ukončit jednou myšlenkou. Nechtěla to udělat. Ne znovu.
            Tkadlena opatrně pracovala s nitmi. Proplétala vlákna těch dvou s ledem a zimou. Zelené se už několikrát málem přetrhlo, ale ona ho omotávala modrým, které se měnilo do stříbrna. A tak přežilo.
            Pomalu se probouzel. Nad ním se klenul strop ze sněhu. Byl naživu. Překvapivě. Pamatoval si, že umíral ve sněhu. Rozhlédl se. O stěnu se opírala dívka. Měla zavřené oči a nebyl si jistý, jestli žije. Bylo to znervózňující. Posadil se a zděšeně si uvědomil, že je modrý. Už dlouho nebyl ve své pravé podobě. Nesnášel se za to, co je. Stvůra, kterou straší děti před spaním. Pomalu se postavil a hledal východ. Žádný nebyl. Kupole s malými průduchy se klenula všude. Přemýšlel, jak je možné, že je tu světlo. Natáhl ruku, aby otestoval pevnost stěny, ale chytila ho za ruku. Nadskočil, protože si myslel, že už nevstane. Zavrtěla hlavou. Potom pokynula rukou a sníh se rozestoupil a vytvořil tunel.
            Cítila jeho obavy. Viděla, jak jí nevěří. Vkročila do tunelu a spolu s ní odcházelo světlo. Pospíšil si za ní a tak nechala kupoli spadnout. S cuknutím se ohlédl a pak přikročil blíž. Téměř cítila jeho dech ve svých vlasech. Potom se podlaha začala zvedat. Zatímco ona snadno šla po povrchu sněhové závěje, on se propadal. Nakonec dorazili k povrchu a přes průhledný led, který vytvořila mávnutím ruky, viděli, jak venku zuří bouře. Částečně byli rádi, že je nemůžou najít. Ale také tu uvízli. Pohlédli si do očí a věděli, že si myslí to stejné. Musí zůstat tam, kde jsou, než bouře přestane.
            Přadlena se zájmem sledovala, jak vlákna vzdorují. Splétala vzorec pro rozhovor, ale nitky životů klouzaly a samy se nabízely do jiných tvarů. Její zkušené prsty s mírnými obtížemi upravovaly vzor do požadované podoby. Ještě nikdy neviděla vlákno s takovou silnou vůlí. Ale nakonec povolí. Vždycky povolilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat