úterý 9. září 2014

Dvě vločky na okně

Nová fanfikce jako náhrada za Larp :) Už je dopsaná a je průměrně dlouhá. Něco okolo 3 000 slov :) Je to o Lokim a... no uvidíte :) je o ní prolog, takže tak :)


Prolog
Probudila se výkřikem. Posadila se na posteli a nevidomě zírala do tmy kolem. Vždy když zavřela oči, JE viděla. Jako obraz vypálený pod víčky. Za železnými dveřmi stáli vojáci. Zamřížovaným oknem pronikal studený horský vzduch. Sklo z nerozbitného materiálu vyrazila už dávno. Nikdo se neobtěžoval to opravit. Věděli, že nemůže onemocnět. Ne po tom co se stalo. Podívala se na sebe do zrcadla, které jako zázrakem přežilo všechny ty, všechny ty nehody, které se udály. Čím dál víc se svého odrazu bála. Bála se sebe. Toho, co se z ní stalo. Černé vlasy rámovaly bílý obličej, ze kterého se dívaly ledově modré oči s černým proužkem kolem duhovek. Ty oči znervózňovaly i ji samotnou, téměř stejně jako všechny ostatní. Cukla hlavou a přešla k oknu a nadechla se vzduchu. Cítila blížící se bouři. Cítila, jak se jí chlad zakusuje do šedé vězeňské uniformy. Cítila vločky, snášející se z temné oblohy. Víc než to. Byla každou tou vločkou. Ale zároveň cítila metry železa a betonu, které ji obklopovaly. Několik sněhových krystalků se rozpustilo na ramenou stráží, které stály dole pod oknem. Vedení už se přesvědčilo, že umí létat. Tím, že ji v hangáru vytáhly na trámy pod střechou a shodili ji dolů. Na okamžik zavřela oči ve snaze opustit alespoň v představách tenhle svět bolesti a strachu. Marně. Před očima jí opět povstaly přízraky minulosti a připomněly jí kdo je. Co je. Pomalé kroužení sněhu se postupně měnilo v divoký tanec bílé stěny. A čas se dál otáčel.
            Vojáci přede dveřmi si narovnali límce. Zpoza dveří se linul chlad. Vědci zírali do počítačů. Otáčeli kolečky a mačkali čudlíky. Ne že by tomu stráže rozuměly. Měly pouze dohlédnout na bezpečnost. Nikdo nevěděl, co se stane, když vystaví Objekt 7350 bodu nula. Tedy nejstudenější teplotě, kterou jsou schopni vytvořit.
            Stála v krabici. Ne že by měla na výběr. Najednou na ni začal téct tekutý dusík a odpařoval se teplotou jejího dechu, který postupně chladl. Po několika minutách dusík zůstával tekutým a hromadil se na podlaze. Jeho hladina stoupala, až dosáhla stropu. Nemohla se utopit. To už také věděla. Ale zimu ještě netestovali. Chlad se jí zařezával do každé částečky. Stála naprosto nehybně. Dusík začal houstnout, jak se na stěnách a v jejích vlasech začala usazovat ledová krusta. Uvědomovala si přístroje, které tu zimu vytvářely. Cítila, jak se ohřívají tím, jak se namáhají. Nebála se smrti. Byla spíš zvědavá. Zabije ji tohle, nebo další věc, kterou na ni vymyslí? Tekutina postupně tvrdla, až z ní byl blok ledu. Její krev byla už dávno jako kámen, ale ona dál přežívala. Štípalo to. Teplota dál klesala. Vlastně tomu sama pomáhala.
            Vědci najednou začali nervózně pobíhat od jednoho přístroje k druhému.
„Co se děje? Mluvte se mnou!“ Nařídil poručík.
„Buďto se nám rozbil teploměr, nebo teplota uvnitř nekontrolovatelně klesá.“
„Nekontrolovatelně klesá? A to je špatně?“
„Ano pane. Už jsme přesáhli bod Nula.“
„Zrušte to. Opakuji. Zrušte akci Permafrost.“
            Teplota začala opět stoupat. Stroje na výrovu zimy se zastavily a rozběhly se jiné, které pumpovaly horkou tekutinu a snažily se prohnat ji kolem stěn nádrže, aniž by cestou zmrzly. Trochu zklamaně nechala zimu odejít. Led postupně měkl, až se z něj stala rychle se odpařující tekutina. Dovnitř se nahrnuli těžkooděnci a mířili na ni spoustou různých zbraní. Jako kdyby to mělo nějaký smysl utíkat. Odvedly ji zpět do její cely a opět znásobili stráže. A na seznamu si odškrtnuli, že ani chladem ji nezabijí. Na podlaze z betonu byla vrstvička sněhu, který našel cestu k zamřížovanému průzoru. Mávnutím ruky ji změnila na sněhuláka s očima z kousků ledu. Začal se procházet kolem. Potom se otevřely dveře a dovnitř nakoukla hlaveň plamenometu. Postava ze sněhu udělala poslední krok, než se rozpustila na obláček páry, která se usadila na ploše zrcadla a tam zmrzla, tvoříc na skle mozaiku.

Žádné komentáře:

Okomentovat