úterý 27. září 2016

NevímJakSeToJmenuje 4

Ahojte
předposlední kapitola je trochu kratší



Jako každý večer mířila do posilovny. Zabrala si ‚svůj‘ běžecký pás a zapnula hudbu ve sluchátkách. Lahev s pitím odložila na lavičku vedle. Zapnula pás a nasadila ostré tempo. Zatímco jí do uší vyřvával mainstreamový boyband, stroj vedle ní se také zapnul. Okázale nově příchozího ignorovala. Následovala svoji zaběhlou rutinu a po pěti písničkách se přesunula k rotopedu. Nově příchozí brzy zase odešel. Sportovkyni dojel playlist, neklamné znamení, že nastal čas na přestávku. Sedla si na lavičku a sáhla po pití. Dnes tu bylo nezvyklé teplo. Žíznivě se napila a zašklebila se. Ta -zdravá směs- chutnala hnusně. Donutila se ještě k jednomu hltu a pak lahev znechuceně odložila. Stoupla si a začala s protahovacími cviky, ale narůstající nevolnost ji donutila odběhnout na záchod. V kabince se zhroutila na mísu. Potila se a přitom jí byla zima a před očima jí vyskakovaly kruhy. Z obličeje jí vymizela barva a postupně upadla do bezvědomí, ze kterého už se neprobudí.

„Jmenuje se Denisa. Ráno ji našla uklízečka. Chodila sem pravidelně.“ Shrnula Gábi pro Dash, která právě přijela. Bylo půl osmé ráno a v posilovně krom nich byl jen její majitel, frajírek s nagelovanými vlasy, a postarší dáma v zástěře. „Včera přišla v obvyklou dobu a pan majitel nehlídal, jestli odešla. Zavřel v obvyklou dobu, nikde nikdo necvičil, až ráno uklízečka šla na záchody, našla ji.“ Dash s Mírou, který z auta donesl vybavení, se vydali ohledávat tělo. Gábi se snažila zjistit cokoliv užitečného, ale krom adresy nic nevěděli. Přeposlala údaje Annie na stanici a brzy jí přišla odpověď.
Rodiče na dovolené, zatím se nám s nimi nepodařilo spojit, Denisa zůstala dobrovolně doma. Typická fiflena. Hejno slepic…ehm…kamarádek, fitko. Rodiče mají nějaký veganský obchůdek. Čerstvě vystudovaná střední, plány na výšku.
„Má poleptanou držku“ zahlásila Dash. Ozvalo se tupé -buch- a Mírovo tiché au
„Ta kabinka je moc malá“
„Tobě se pořád něco nelíbí“ Mobil zase zabzučel
Dodělej, co děláš, další vražda
CO??
Vražda…mrtvola…v lese
Kde??
V lese pod lomem
Pod TÍM lomem?
Jo
Vražda?
Nebo sebevražda, prý se někdo podřezal, ale vzhledem k poslednímu týdnu…
Jedu tam, vědátoři to tu dopiplou sami
Než tam dojela, byl už hotový profil oběti
Tomáš. Truhlář. Rozvedení rodiče, žije u otce, otec je kretén. Samotář, hodně citlivý na svoje autíčko.
Kdo ho vůbec nahlásil?
Zase ten ranní chodec
Sešlápla plyn a autíčko uhánělo po rovné silnici. Odbočku do lesa málem přejela. Zabrzdila vedle auta Annie a dál pokračovala pěšky. Kus dál bylo v blátě zabořené auto a Tom ležel u stromu opodál. Levou ruku hyzdil hluboký řez a vedle pravé ležel zavírací nůž. Bláto na cestě bylo poseto stopami a dveře od auta zůstala otevřená. Annie obcházela kolem s foťákem.
„Na nic nesahej, třeba někde zůstaly otisky“
„Já vím Gábi…“
„Kde je chodec?“
„Odešel“
„Musíme to tu pročesat, někde tu přece musí být…“ vytočila číslo šéfovy kanceláře. Nikdo to nebral
„Šéf zase někam zmizel“
„To si děláš srandu!?!“
„Ne, ráno si vypil kafíčko, a když nahlásili tuhle vraždu, tak zmizel“
„Já ho…“
„Hodně štěstí s hledáním, kde jsi nechala vědátory?“
„Ve fitku. Brzo by měli dojet.“ Gábi obeslala svoje známé ze směny. „Toho ranního chodce musíme najít. Projdeme les rojnicí, podle všeho se zdržuje tady kolem“
„Já sjedu na stanici a zkusím se povrtat po internetu, třeba něco najdu.“
„Kdyby dojel šéf, dej vědět“ Kývla a odjela.

Za necelou půlhodinu už les pročesával oddíl policistů. V čele byla Gábina, i když technicky by neměla. Náčelník tu ale nebyl a nikdo jí neodporoval. Netrvalo dlouho a našli…tři hřiby a jednu muchomůrku. Dash odjela do laborky, Gábi vedla pátrání a Annie na stanici hledala vodítka. Nebe postupně temnělo blížícím se deštěm a dešťovými mraky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat